EUROBELT może wyposażyć ten rodzaj taśmy segmentowej w kilka rodzajów zabieraków, tj : prosty bez przylegania, zakrzywiony czy kubełkowy. Do tego można zamontować obrzeża boczne. Ta taśma modularna posiada w swoim wyposażeniu na specjalne życzenie prowadzenie rolkowe umieszczane od spodu taśmy transportującej
Taśmy modularne EUROBELT Seria E80 – rozbiorowa, spożywcze aplikacje
Otwarte brzegi tych taśm transportujących pozwalają uniknąć zbierania się i przywierania zanieczyszczeń. Seria taśm modularnych E80 o podziałce 50mm to taśmy gwarantujące łatwe ich czyszczenie w aplikacjach, gdzie produkty pozostawiają po sobie cząstki lub ciecz, w celu uniknięcia dalszych zanieczyszczeń. Otwarta przestrzeń zawiasowa pozwala skrócić czas czyszczenia taśmy.
Flat Top
Podziałka: 50 mmPrześwit: 0%Grubość: 16 mmŚrednica pręta: 6mm
Podziałka taśm to 50mm. Powierzchnia wewnętrzna i robocza taśm jest gładka, bez żadnych wgłębień i otworów. Została ona zaprojektowana dla systemów sanitarnych z łatwym dostępem do wszystkich zakamarków podczas mycia taśmy. Doskonale sprawdzają się w przemyśle spożywczym, szczególnie przy przerobie mięsa. Posiadają wysoką odporność na działanie noży, haków, stempli, ostrych narzędzi.
Zastosowanie taśmy modułowej z powierzchnią Flat Top. Taśmy te znajdują zastosowanie w produkcji wina, przekąsek, przy przetwarzaniu mięsa, drobiu, warzyw, w liniach rozbiorowych, podnośnikach pionowych, stołach sortowniczych, transporterach rozładunkowych, przenośnikach w kształcie litery Z.
Perforated
Podziałka: 50 mmPowierzchnia : Perforated Flat TopPrześwit: 24%Grubość: 16 mmŚrednica pręta: Ø 6 mm
Powierzchnię taśmy w 24% stanowią małe prostokątne otwory o wymiarach: 2x10/2x13mm. Taśma transportująca ma powierzchnię płaską i gładką. Na końcach transportera, w miejscach przewijania taśmy, można zamocować dysze wodne do mycia na bieżąco, w celu osiągnięcia jak najlepszych warunków sanitarnych.
Zastosowanie taśmy modułowe z powierzchnią Perforated .Taśmy te znajdują zastosowanie w produkcji wina, w przetwarzaniu mięsa, drobiu, warzyw, w filtrach ścieków, solankach, liniach przy gotowaniu, w liniach macerujących i mieszających.
MySQL: 0.0000 s, 0 zapytań, PHP: 0.2253 s, łącznie: 0.2253 s, dokument z "database".